Introduktionskurs för personal inom förskola och förskoleklass 2018

Information

logo

Kursen riktar sig till personal inom förskola och förskoleklass som arbetar direkt med barn födda 2012-2013 med ny diagnos inom autismspektrum och som inte har intellektuell funktionsnedsättning. Föräldrarna ska ha erbjudits att delta i en grundkurs på Aspergercenter. Syftet är att förmedla kunskap om autism samt grundläggande strategier för att utveckla barns förmågor. Hur man kan anpassa och tydliggöra för att underlätta inlärning för barn med autism. Max två personal/barn.

Enhet
Aspergercenter

Målgrupp
Yrkesverksamma

Kursansvarig
aspergercenter.slso@sll.se telnr: 08-123 355 00

För yrkesverksamma

Kursen riktar sig till personal inom förskola och förskoleklass som arbetar direkt med barn födda 2012-2013 med ny diagnos inom autismspektrum och som inte har intellektuell funktionsnedsättning. Föräldrarna ska ha erbjudits att delta i en grundkurs på Aspergercenter.

Syftet är att förmedla kunskap om autism samt grundläggande strategier för att utveckla barns förmågor. Hur man kan anpassa och tydliggöra för att underlätta inlärning för barn med autism.

Max två personal/barn.

Kursinnehåll:

autismspektrumtillstånd
inlärningsteori
kommunikation
lek och socialt samspel
metoder för att påverka beteenden
För anmälan behöver du ha barnets hela personnummer tillgängligt.

OBS! En anmälan per person med var sin unik e-postadress.
Max 2 personal/barn

Course instances

 If you want to sort the table, turn the mobile to landscape mode whereupon the columns will be visible and you can sort, then turn the mobile back to portrait mode to see the sorting.

Instance Date Deadline for application Available places
There is nothing to show.